muszę wymontowac ( tj. wykręcic) antenę dachową. W felicji nie było z tym problemu, ale w octavii można ją tylko odkręcic i złożyc ale nie całkowicie wykręcic... Z góry dziękuję za pomoc!
Chyba źle to opisałem Ja chcę tylko złamaną antenę ( sam pręt, czy jak to się tam zwie, złamane na myjni) zastąpic nową. Mogę to wykręcic ale ne wyciągnąc/ wymienic.
Coś mi się zdaje, że można jedynie "położyć" pręt a nie wykręcić go i zastąpić nowym. Tu pomoze jedynie odkręcenie całej anteny po zdemontowaniu podsufitki...
PS: męczyłem się tak w Fabii 1 i dopiero kolega uświadomił mnie, że odkręcić pręta się nie da...
Taa, w Fabi II miałem też tak, że mogłem odkręcić pręta, położyć go na samochód ale całkiem wyjać go nie mogłem.. trochę duża lipa. Być może sprytny mechanik miał by na to jakiś pomysł.
Chyba źle to opisałem Ja chcę tylko złamaną antenę ( sam pręt, czy jak to się tam zwie, złamane na myjni) zastąpic nową. Mogę to wykręcic ale ne wyciągnąc/ wymienic.
Da się. Po odkręceniu, gdy już się kładzie trzeba bardzo mocno pociagnąć i pręt wyskoczy (na końcu jest mały grzybek).
Pręt jest (a przynajmniej kiedyś był) dostępny w serwisach jako osobny element.
Komentarz